Xerrada en línia del físic i poeta David Jou

 Dimarts 13 a les 20h, el professor de física i poeta David Jou, va fer aquesta conferència que duiem preparant des del setembre de 2020. 







Biografia de David Jou

David Jou (Sitges, 1953) ha desenvolupat la seva activitat en tres facetes: ciència, poesia i religió. A més del propi i particular en cadascuna d'elles per separat, ha buscat inspiració i preguntes en les relacions entre elles, tot escrivint assaigs sobre ciència i humanisme i ciència i religió, escrivint poesia religiosa, i meditant des de la perspectiva religiosa els vessants científics i estètics de la vida.

 En ciència, ha estat catedràtic de Física a la Universitat Autònoma de Barcelona fins la seva jubilació, el 2018, i investigador en termodinàmica de processos irreversibles, camp en què ha publicat sis llibres i uns tres-cents articles de recerca.

En poesia, ha publicat vint-i-sis llibres, alguns dels quals han estat traduïts a diverses llengües. Destaquen els seus poemes sobre ciència (per exemple a Les escriptures de l'univers), sobre cinema (a Els ulls del falcó maltès), sobre temes espirituals i religiosos (Poemes sobre ciència i fe, Poemes de Nadal i de Setmana Santa, Cant espiritual, La mística dels dies), i sobre paisatges i viatges (Poemes de Sicília i Venècia).

En l'àmbit religiós, ha publicat assaigs sobre temes de ciència i religió (Déu, cosmos, caos: reflexions del diàleg entre ciència i religió; La poesia de l'infinit: ciència i mística; Cerebro y universo: dos cosmologías; Introducción al mundo cuántico; Materia y materialismo). Forma part des de fa trenta anys del Patronat de la Fundació Joan maragall (Cristianisme i cultura)



Comentaris

Entrades més llegides

Betlem Gomila. El món de la parella.

Com meditar?

Dia 1. Estimar

Abans de començar a meditar és necessari....