Abans de començar a meditar és necessari....



Dimensió física. Disciplinar el cos.    És imprescindible cuidar el benestar físic. Si no has dormit bé no podràs meditar bé. Convé definir un horari i ser constant. Gestionar la voluntat i els hàbits per no deixar-se endur pel que vol el cos (bàsicament jeure al sofà i no fer res).

Dimensió emocional. No tenir por de mirar les emocions. Si ets constant, durant el primer any, seràs molt conscient de les teves pors, de la tristesa, de les frustracions. Has d'aprendre a mirar-les sense jutjar, sense sentir por. Només pel fet de mirar-les així s'aniran fonent. Aprofita qualsevol situació de crisi (un moment de frustració o d'ira) per posar-te en silenci i mirar què hi ha. Avançaràs. Aferrades a les emocions hi trobaràs les creences (he de ser perfecte, no m'he d'implicar). A poc a poc aniran caient i deixaran de manipular-te.

Dimensió espiritual . Si aguantes un any, prest començaràs a notar que en el silenci no hi ha només l'ego amb les seves emocions i creences sinó una presència de llum que et nodreix t'embolica. Una font de vida eterna. Un foc que crema i que t'uneix als altres i a la naturalesa. Aquesta presència al principi la notaràs especialment al centre del cor.


Comentaris

Entrades més llegides

Betlem Gomila. El món de la parella.

Com meditar?

Xerrada en línia del físic i poeta David Jou

Dia 1. Estimar