Tècniques de meditació per treballar la dimensió emocional (de la por a l'autoestima)

 Tècnica 1. Focussing. Permet ser consciènt del que sent realment, sense por. 

Tècnica 2.  Meditació per elevar la motivació i l'autoestima. Del chakra 3 al 4. De Yesod a Tiferet. 



  • En les èpoques de més equilibri, predominen les emocions positives.   La vitalitat, la força de voluntat, la capacitat per acabar les coses començades, l'energia, les ganes de viure i de superar les dificultats, el desig d'autocurar-se, la motivació, l'autoestima. 
  • En les èpoques difícils, les emocions positives són envaïdes per la por, la ràbia, la tristesa, l'ansietat, la desolació. Quan no volem mirar aquestes emocions, l'ego dirigeix la nostra vida (un jo fals que cerca controlar i guanyar per damunt d'estimar). 
 Quan una persona és honesta amb ella mateixa i no té por de mirar què  és el que sent realment,  la por i la tristesa es transformen en vitalitat, energia i autoestima. Aquesta transformació no la podem controlar tot sols, no es pot fer des de la raó, no la provoca el nostre ego sinó la força de Déu que habita al nostre interior, que alguns anomenen la Font o la Llum de l'infinit. Per açò els jueus diuen que l´EGO (El Gran Oponent) guarda l'amagatall de la Llum. Aquesta meditació mostra com fer-ho. 
  • La tradició oriental anomena  aquest espai emocional chakra 3 i li atorga el color groc. El situa entre el llombrigol i el cor. Un chakra és una espiral d'energia que pot estar oberta o tancada. 
  • La tradició jueva anomena aquest espai YESOD i li atorga el color taronja. Yesod és el jo emocional que empram per relacionar-nos amb els altres. El jo que està atrapat involuntàriament en situacions difícils. El jo que calibra quan un es pot mostrar tal com és i quan s'ha d'adaptar a les normes de joc o condicionants exteriors. Aquesta habilitat és necessària però si no avances, tens el perill d'actuar només en funció del que pensin els altres, aferrat a les emocions que te provoquen els aplaudiments i al personatge. El personatge és humà (a tothom li agrada ser aplaudit) però és un perill si el prenem seriosament, el convertim en el centre de la nostra vida i no avançam. L'objectiu de la vida és la unió amb Déu. L'ego no pot ocupar l'espai del jo vertader, on hi viu l'ànima (la Font), que desitja estimar. L´arquetip és Josep (Antic Testament) que no es mostra 100% tal com és al seu interior perquè sap que els seus germans no l'entendran. 

Comentaris

Entrades més llegides

Betlem Gomila. El món de la parella.

Com meditar?

Xerrada en línia del físic i poeta David Jou

Dia 1. Estimar

Abans de començar a meditar és necessari....